Meslek Yüksekokulumuzda “Blockchain–Metaverse ve NFT Teknolojileri” Konulu Seminer Düzenlendi

20.04.2022 17:25

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde  Blockchain–Metaverse ve NFT Teknolojileri konulu bir seminer düzenlendi.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Mesut BOZYEL’in konuşmacı olduğu seminer programına, Meslek Yüksekokulumuz müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Osman ÜLKİR, Öğr. Gör. Süleyman YILDIZ, Yüksekokul Sekreteri Serdar Cafer KARAKAYA, meslek yüksekokulumuz akademik personeli ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Geçmişten günümüze internetin geçtiği aşamalar ve blokzincir teknolojisinin etkileri hakkında bilgilendirmeler yapan Öğr. Gör. Mesut BOZYEL, “geçmişteki veri tabanlarından farklı olarak, günümüzde blokzincirinde kayıtlar bir nevi başvurular doğrultusunda oluşturuluyor. Bu sistem bir merkeze bağlı olmadan verilerin, ikinci bir kişi tarafından değiştirilmesine izin verilmediği ve kimsenin yetkisi altında olmadığı depolayabilen bir veri tabanıdır.” dedi.

Seminerde metaverse dünyası hakkında genel bilgiler verildi. Metaverse teknolojisinin avantajları ve dezavantajları ile hayatımızı nasıl değiştireceği konusunda bilgilendirmeler yapıldı. NFT teknolojilerinin ne olduğu, nasıl üretildiği, nasıl alınıp ve satıldığı gibi bilgilerin de verildiği seminer katılımcılar tarafından ilgi ile dinlendi.

Seminer Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Eşref ALKIŞ adına Öğr. Gör. Süleyman YILDIZ tarafından konuşmacıya teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.