Öğr. Gör. Erhan Karadağ Sarıkamış Şehitleri Anma Programına Katıldı

09.02.2022 13:03

Öğr. Gör. Erhan Karadağ Sarıkamış Şehitleri Anma Programına Katıldı

Meslek Yüksekokulumuz El Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Erhan KARADAĞ Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılı nedeniyle Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Şehitleri anısına yapılan şehitleri anma programına katıldı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekâtı anma etkinlikleri kapsamında, kardan şehit asker heykellerinin yapımında Üniversitemiz öğretim elemanı Öğr. Gör. Heykeltıraş Erhan Karadağ, 107. Sarıkamış Şehitleri Anma Programı kapsamında gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitleri Kar Heykel Anıt Çalışması planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak ekibinin başında yer aldı.

Bölgeye yeterli miktarda kar taşınmasının ardından Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesinin katkılarıyla, Kafkas Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Muş Alparslan Üniversitesinden katılım gösteren heykeltıraş ve öğretim görevlilerinden oluşan 10 kişilik ekip, "Karı Yorgan Edenler" temasıyla kardan asker heykelleri yapımına başladı.

Kar heykel anıtı çalışmaları esnasında, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Kafkas Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hüsnü KAPU, Ardahan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER heykeltıraş akademisyenleri ziyaret ederek heykel ve sanatsal çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan binlerce askeri temsilen, Cıbıltepe Kayak Merkezinin 1'inci etap oteller bölgesinde, “Karı Yorgan Edenler” temasıyla yapılan kardan heykel çalışması açıldı. Heykelin açılış törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KASAPOĞLU, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK, milletvekilleri, bölge illerinin valileri, komutanları, daire müdürleri ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen binlerce kişi katıldı. Protokol, kurak geçen kış nedeniyle bölgeye yaklaşık 200 kamyon kar taşınarak, 8 heykeltıraş tarafından 10 günde yapılan heykelin üzerindeki Türk bayrağını kaldırarak karanfil bıraktı.

Öğr. Gör. Erhan KARADAĞ, "Bu anıtın amacı, özgürlük mücadelesi veren Türk askerin bütün zorluklara rağmen o mücadeleden vazgeçmemesini göstermektir." dedi.