Meslek Yüksekokulumuz Koordinatörlüğünde ''Madde Bağımlılığı Semineri''

29.12.2021 23:26

Meslek Yüksekokulumuz, Muş İl Jandarma Komutanlığı KOM Şubesi Narkotik Kısım Amirliği ve Yeşilay Muş Şubesi birlikteliğinde Üniversitemiz Sabahattin Zaim Konferans Salonunda "Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Bireylere Düşen Sorumluluklar" adlı seminer düzenledi.

Programda Yeşilay Muş Şubesi Bağımlılıkla Mücadele Formatörü Psikolojik Danışman Servet Bingöl, bağımlılık ve bağımlılıkla mücadele konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Bağımlılık ile ilgili Türkiye’den ve dünyadan istatistiksel veriler paylaşan Bingöl, Yeşilay’ın bu mücadeledeki rolü hakkında önemli bilgiler aktardı. Bunun yanı sıra Muş İl Jandarma Komutanlığı KOM Şubesi Narkotik Kısım Amiri Jandarma Astsubay Başçavuş Osman Özçelik de uyuşturucu suçlarındaki yasal düzenlemeler ve mevzuat hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Ardından uyuşturucuyla mücadelede etkin rol oynayan narkotik köpeklerinin muhteşem gösterisi ve başarıları büyük alkış aldı. Seminerde ayrıca İçişleri bakanlığı tarafından yürütülen “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” sunumunda Jandarma Astsubay Üstçavuş Merve Bilen, bağımlılıkla mücadelede aile ve annelerimizin rolüne dikkat çekti.

Gerçekleştirilen seminere yoğun bir katılım gösterildi. Programın ardından katılımcılara Meslek Yüksekokulumuz Müdürü  Dr. Mehmet Eşref Alkış adına, müdür yardımcısı Öğr. Gör. Süleyman Yıldız ve Seminer Koordinatörü Öğr. Gör. Arif Karadağ tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.