Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda NORDEX Firması Tarafından Akademik Birim Eğitimi Gerçekleştirildi.

05.04.2024 10:30

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO), rüzgâr türbinleri tasarlayan ve üreten NORDEX’in faaliyetlerini aktarmak amacıyla bir akademik birim eğitimi düzenledi.

Program, Eğitim Departmanı Uzmanı Selin Aylanç’ın sunumuyla gerçekleşti. TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yavuz Güler ile akademik personelin katılım gösterdiği program, TBMYO dersliklerinde gerçekleştirildi.

Eğitim Departmanı Uzmanı Selin Aylanç, NORDEX şirketinin tanıtımını yaparak, gelişen rüzgâr türbin teknolojisini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Özellikle akademik personelinnyenilenebilir enerji kaynakları konusundaki farkındalıklarını artırmayı hedefleyen bu etkinlik, firmanın bu alandaki katkılarına dair geniş bir perspektif sunmayı amaçladı. Ayrıca, Muş ilinin rüzgâr enerjisi potansiyeli hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Eğitim sonunda, NORDEX Rüzgâr Enerjisi Konferansının 13-17 Mayıs 2024 tarihlerinde Muş Alparslan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde düzenlenmesine karar verildi.