Havacılık Gününde Suluca Köyü İlkokul Öğrencilerini Ağırladık

27.12.2022 05:59

Meslek Yüksekokulumuz Elektronik ve Otomasyon Bölümü ''İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Öğrenci Kulübü''nün Gençlik Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak Üniversitemize ziyaret gerçekleştiren Suluca Köyü İlkokulu'nun hevesli öğrencilerini ağırladık. Minik öğrencilere İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programının laboratuvarındaki droneları tanıtıldı ve bilgisayarda simülasyon üzerinden droneların uçuşu meraklı öğrencilere gösterildi. Aynı zamanda nerdeyse her öğrencinin simülasyonu kullanarak drone uçurmasına olanak tanındı. Daha sonra Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programına ziyaret için gelen minik öğrencilerimize öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Aykut Kaan EREN eşliğinde kabin ortamı gösterildi ve ardından Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri tarafından güvenlik anonsu gerçekleştirildi. İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programında eğitim için kullanılan dronelardan biri uçurularak öğrencilere gösterildi. Nihayet Sebahattin Zaim Konferans Salonunda havacılık ile ilgili film gösterisi izletildi ve Üniversitemizin ikramları öğrencilere sunuldu. Konu ile ilgili olarak Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ramazan Atıcı ''Geleceğimizin teminatı olan ilkokul öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz. Ayrıca desteklerinden dolayı Üniversitemiz SKS Daire Başkanlığına ve Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğüne teşekkürlerimizi sunarız.'' dedi.